VinterVild

Alla inlägg under maj 2014

ANNONS
Av vintervild - 10 maj 2014 11:45

Det blev inget Nordic Grand Prix Pole igår, och jag ska skriva min syn på det hela.


Jag kom till Globen vid kvart i fem, en kvart innan det hela skulle börja. När jag kom så var riggen nedsänkt och stängerna isärplockade. Inte ett gott tecken. Jag satte mig, hittade lite människor att prata med och väntade. Och väntade. Ingen info, inget hände. Till slut så kom en konferencier och sa att det var ett tekniskt problem och att det skulle ta några minuter.

Ungefär samtidigt så kom de tävlande ut och jag fick höra historien om stängerna.


Tävlingsstänger ska ha så få delar som möjligt, helst ska de vara i en del med tanke på höjden och kraften som de utsätts för. De flesta tävlingsstänger har även dubbla stänger, en inre stång i stål för att vara stabila och säkra. Stängerna som skulle användas igår, Grip Pole, var i fyra delar och gjorda helt i mässing. Mässing är ett väldigt mjukt material och med så många delar så blev det otroligt rangligt.

Tydligen så försökte de tävlande att repa på stängerna, men det visade sig att spinnystången slutade snurra och något hände med den statiska så att den började snurra istället. De försökte byta plats på dem, men till slut så förbjöd domarna de tävlande från att tävla på stängerna för att de var så osäkra att deras säkerhet inte kunde garanteras. Ett mycket bra beslut av domarna, säkerheten kommer först.


Så varför valdes dessa stänger till att börja med, och inte ett välbeprövat märke som X-pole? Grip Pole är (var) utvalt av IPSF för att användas vid VM i London, och då var ett bra val att använda dem på NGPP så att de tävlande kunde testa dem och få erfarenhet. Och eftersom de valdes av IPSF för VM så förutsattes att de var kontrollerade och säkra att användas, vilket de uppenbarligen inte var och det är helt IPSF:s fel och ansvar.


Allt jag har skrivit ovan är stångleverantörens fel, men mycket finns att skylla på arrangören, Dancing Queen, med. För det första så testades inte stängerna innan genrepet, trots att de sattes upp redan dagen innan, och det är inte ok. Jag säger inte att de skulle ha gjort en fonji på dem, men en enkelt nivå 1-snurr hade räckt för att visa hur dåliga stängerna var, och det skulle ha gjorts så snart stängerna var uppe. Hade det gjorts så hade den usla kvalitén upptäckts och något kunde ha gjorts åt det.

Att inte testa stängerna innan atleterna ska använda dem är ett pinsamt nybörjarmisstag. När jag jobbade på Pole Art 2012 så var tre personer på stängerna åt gången för att garantera att de inte rörde sig mer än nödvändigt, och under Pole Art 2013 så hade de problem med stängerna, men eftersom de kontrollerade allt noga innan de tävlande var där så löste sig allt.

Dessutom så var riggen inte gjord för vad den skulle användas för. På slutet av kvällen så hade stängerna satts upp igen och vi som var kvar fick se hur osäkra de var, samt hur dålig riggen var. När Oona, som är envis och ville testa en sista gång, gick upp och skakade på den ena stången så rörde sig riggen så mkt att den andra började skaka den med. Hela riggen rörde sig i sidled för den var inte säkrad i både X- och Y-led. En väldigt osäker infästning oberoende av vilket märke på stång som hade använts.


Här är en bildjämförelse mellan gårdagens rigg (tv) och den som användes i Rio för några veckor sedan (th):


 

Riggen igår är två hörnpelare och en tross mellan som kan röra sig upp och ner, men ingen säkring i överkant eller in och ut i rummet, riggen i Rio är som en stor låda med trossar och stängerna i mitten. Stor skillnad på säkerhet och något som en erfaren arrangör borde veta något om.


Dessutom så var informationen obefintlig, och de tävlande fick ingen information om att tävlingen var inställd innan de berättade för publiken, och de har inte fått någon information eller ursäkt av DQ heller. Jag tycker så synd om dem som har lagt ner tid, energi och pengar på det här, speciellt de som rest långt för att komma hit. Att de inte ens får veta vad som händer innan publik och de resterande är väldigt respektlöst och otroligt dåligt hanterat.


Det tog en timme efter start innan vi fick veta att tävlingen var inställde, men kudos till Fitnessgalan som bjöd på underhållning och diverse saker för att hålla publiken på gott humör.


Jag är mest besviken på hur dåligt allt hanterades, bristen på information och att arrangören bara försvann utan att komma med en förklaring eller ursäkt till de tävlande. Att tävlingen ställdes in med de förutsättningar som fanns, dåliga stänger och en usel riggning, håller jag fullt med om, men så mkt hade kunnats göra för att förhindra detta.


Jag hoppas att alla de underbara tävlande kan komma tillbaka från den här besvikelsen och visa upp sig och sina spektakulära nummer någon annanstans.

ANNONS
Av vintervild - 9 maj 2014 13:00

Idag är det dags för Nordic Grand Prix Pole och jag ska inte vara med, vilket känns rätt så skönt med tanke på min kropp. Samtidigt så blir jag väldigt avis nu när folk postar bilder på scenen på FB, jag vill åxo!! Nästa gång kanske, nästa gång.


Och har ni tid så ta en tass in på dn.se och läs om Daniel Häggkvist och hans liv med MS och pole. En mkt inspirerande läsning! Han ska tävla i två klasser ikväll och jag kommer att heja på såklart!


Innan det är dags att bege mig till Globen och vara åskådare så har jag ett pass med Toubab. Just idag känner jag mig allt annat än pepp, och jag har inte hunnit öva varken handstående eller walk-overs i veckan så det kommer inte att gå bra precis. Men blir kul ändå hoppas jag.

Av vintervild - 8 maj 2014 20:25

Bra ryggpass igår. Inte det bästa någonsin, men framsteg gjordes.


Idag var jag hos bästa Ida på Fysiokoncept och fick lite hård kärlek i mitt ben. Haltade hem, på ett bra sätt.

Snart ska jag sova, älsklingen jobbar sent så bara jag och djuren idag.

Av vintervild - 7 maj 2014 14:00

Sov bättre inatt, som tur är, och fick lite sovmorgon för jag ska jobba sent innan stretchen idag. Ingen OP innan, det orkar jag inte med...


Igår så körde vi kombos på Nivå 5, och det är så jobbigt. Speciellt när en gör dem om och om igen. Jag har massor med videor på dem, men ingen som är värd att visa upp ännu. Ngt att testa på OP på söndag ^^


  Flex and smile!


Lite deprimerande att min handspring går åt skogen mer och mer, kommer inte ens i närheten av upp i en air handspring längre, den som började bli fin innan jag gjorde illa axeln. Men det är bara att börja om från början, i juni så ska jag börja med handsprings igen.


Blev utmanad till #stopdropandyoga igår och hade min fina Blackmilkklänning så det blev en rätt så cool bild:


  Mermaid camel pose


Längtar till helgen, och sova. Jag tycker om att sova ^^


Av vintervild - 6 maj 2014 10:45

Mini verkar ha överlevt äventyret utan men, men efter att han ätit, druckit, lådat sig och sniffat på de andra två katterna så blev han ett plåster på mig. Tror att ngn hade saknat sin mamma för han följde mig överallt, knöade ner sig i soffan mellan mig och älsklingen och tvärsomnade under täcket i sängen när jag skulle sova. Mysmisse, men det hindrade han inte från att vilja gå ut igen. Knäppkatt.


Även om ryggen inte gick så bra igår så fick jag till den snyggaste spagaten jag har haft någonsin. Min spagat på höger sida blir bara bättre och bättre och jag är så glad över det. Måste se det positiva i allt ^^


  Har tom en snygg fot här!

 

Hur det sen är meningen att jag ska få tag i mitt bakre ben i backbend är något jag aldrig kommer att förstå, o det blir nog i nästa liv isf :)Cheststand utan framsteg igår, mer än att höfterna ser ok ut.


  Som sagt, superstel bröstrygg igår


Jag hoppas på framsteg under nästa ryggpass, och glädjer mig över min spagat.

Av vintervild - 5 maj 2014 21:00

Minit är hittat! När jag kom hem så tog jag med mig missen och gick på minijakt. Kom två trädgårdar bort innan jag fick svar på mina ropanden och en liten orange fjant smög fram. Han har säkert suttit under samma buske hela natten och dagen.

Nu ligger han och sover bredvid mig, och har säkert inte blivit det minsta avskräckt den här gången heller.


Ryggpasset idag var katastrofalt, så är det ibland. Tvingade inte kroppen att samarbeta, utan när jag insåg att det var en sån dag så tog jag det lugnt och gillade läget helt enkelt. Axlar och bröstrygg som var stela, bara att hoppas på bättre resultat på onsdag.


Stel brygga  Gårdagens impro, inte min bästa o inte min sämsta.
Älskligen är på väg hem med mat, blir lite sent i säng men jag överlever nog. Är van vid lite sömn på sistonde.

Av vintervild - 5 maj 2014 10:15

Måndag. Lång vecka, det som var så skönt med korta veckor, men bara tre veckor till kortvecka igen så ska inte klaga.

Mini har försvunnit igen. Tre katter gick ut igår, bara två kom hem. Katten rätt så kvickt, och missen låg på uteplatsen och sov imorse. Men ingen mini... Jag hoppas att han kommer ikväll, annars så blir jag riktigt orolig.


Hade ett bra polepass igår, börjar få in tekniken bättre i inverts och shouldermounts, vilket var planen. Ska fokusera på dem maj ut och sedan börja jobba mot deadlift i handspring och Iron X i sommar. Även om det har känts lite tråkigt att lägga det på hyllan så har min kropp tyckt att det var en ypperlig idé.


Körde en hel del machine gun igår och har lyckats få blåmärke på magen för första gången. Men den börjar sitta, och se rätt så snygg ut, så nu ska jag bara hitta en bra ingång och utgång och sätta i en kombo på ett graciöst sätt.


  Framsteg, men bättre kan den bli


Vänster ben är mkt bättre, men jag kan fortfarande inte göra straddle vilket gör mig lite ledsen. Bokade in en till naprapattid på torsdag, hoppas på bättring.


Filmade impro, ska försöka hinna med den ikväll.


I fredags så jobbade jag på back walk-overs med Toubab, och det gick allt annat än bra kan jag säga. Jag fick lite övningar att göra så det kan bara bli bättre, för nu var det katastrof. En kan inte vara bäst på allt ^^


Idag blir det till att träna rygg efter jag fått nya naglar, får se hur den mår. Jag hoppas på lite framsteg, men alltid när jag gör det så får jag inga :P Bara att slappna av och se vad som händer.

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se