VinterVild

Alla inlägg under april 2012

Av vintervild - 18 april 2012 08:15

Akrokursen igår var otroligt kul! Vi var sju från studion och en åttonde tjej som vi tog hand om. Och eftersom vi alla redan hade styrkan, vi från polen och hon från parakro, så gick det väldigt, väldigt bra. Vår lärare blev nog positivt överraskad av vad vi klarade :)


Vi fick prova på att klättra i tyg och det var jobbigt, men inte så jobbigt som jag trodde. Mkt teknik för att kunna använda benen på rätt sätt o inte bara dra mig upp i armarna.

Vi ska få göra lite mer tyg nästa gång, igår blev bara klättring.


Upp o ner med kontroll!


Sedan var det trapets för hela slanten och det var roligare än jag hade trott. Vi fick träna på svingar, balans, olika sätt att komma upp och fick göra en hel del trick. Till sist fick vi göra en liten freestyle med minst tre av tricken vi lärt oss.


Wiiii!


Det var en upplevelse att klara ngt på första försöket, att inte behöva bygga upp all styrka från noll som jag gjorde med pole. Det är kul att känna sig duktig emellanåt :)


Problemområdena är desamma, dock. Fötter, knän och flyt. Man kan inte få allt :P

ANNONS
Av vintervild - 17 april 2012 14:00

Tog kort på mina fötter igen och höger ser inte så pjåkig ut när jag hjälper till att trycka ner tårna. Tyvärr är den inte alls lika vacker utan hjälp, men jobbar hårt på det.

Vänster är ett olycksbarn, men jag har stukat den foten några gånger om så jag gissar att det är därför som den är extra stel och sammarbetsovillig.


  Det finns potentialANNONS
Av vintervild - 17 april 2012 12:00

Hade möte på morgonen, tog en bit mat på vägen till kontoret och sitter och latar mig lite på lunchen nu. Sov dåligt inatt och vaknade kvart i fem fast klockan stod på halv sex så hann med lite oplanerad morgonstretch. Inte mkt, stel efter gårdagens stretch...


Koreon igår gick superbra, vi är klara med hela koreografin så vi körde igenom den massor med gånger och tränade på de svåra delarna. Vi ska ha framträdande 2:a maj kl 20 så komsikom om du vill se oss rocka på NPS!


Stretchen gick sådär däremot, det känns som att det bara går åt fel håll för ryggflexibiliteten. Det känns mkt, men syns inga resultat vilket är mkt frustrerande i längden. Jag förväntar mig inte att kunna slänga ner fötterna i marken i chest stand den närmsta tiden, men nu kan jag inte ens se dem längre...


Ben gick något bättre, har fortfarande svårt att hålla knäna raka men har börjat lista ut hur jag trycker dem dit jag vill. Inget speciellt, men höger hamstring är fortfarande rätt så ledsen.


Dags för första luftakron idag, trapets på schemat om jag inte minns fel. Det är många från studion som ska gå, kul att träna med folk jag redan känner. Nära jobbet med, men fortfarande sent hem ikväll... Sova när jag är död?

Av vintervild - 16 april 2012 13:00

 

Livet känns rätt bra just nu...

Av vintervild - 16 april 2012 09:47

Tog en jobbpaus o slösurfade lite o hittade ett inlägg i en dansblogg om tåspetsskor. Funderar på att köpa mig ett par och träna hemma nu när baletterminen lider mot sitt slut, vad tycker ni?

Av vintervild - 16 april 2012 09:00

Åter på jobbet, tar tag i den missade dagen och inser att det inte är så illa som jag trodde. Som vanligt.


Försöker förstå hur jag ska överleva mitt träningsschema, men insåg just att det bara är fyra gånger kvar på baletten. Tiden går fort... O även om både stretch och koreo går i pausveckan så är jag iaf ledig från Nivå 5 den onsdagen. Sen är Akron slut i slutet av maj så i juni kommer jag bara att ha planerade klasser två dagar i veckan. Rena rama semestern! Det är bara fram till dess som jag ska överleva...


Det känns som att min OP kommer att få lida åtminstonde tills baletten är slut, men jag ska försöka orka o hinna med iaf ett pass i veckan. Det är bra OP-tid på måndagar innan stretchen...


Dags för mer jobb, mailen besvarar inte sig själva...

Av vintervild - 15 april 2012 20:45

Det kommer inte att bli en lugn stund på länge nu, jag har precis anmält mig till Luftakrokursen på Le Fou som börjar på tisdag, så två timmar sex tisdagar framöver ska jag öva först trapets och sedan ring.

Älsklingen gick motvilligt med på det, väldigt motvilligt... Men om jag hoppar min söndagsOP några gånger så kanske han förlåter mig...


Nya kursomgången släpptes idag med så jag är anmäld till Stretch 4 rygg och Stretch 3 ben på måndagar och Nivå 5 på onsdagar, samma tider som nu, och har min veckoträning klar till början av juli. Sen knappt ngn vila innan intensivkursen i balett börjar o efter det är det dags för Barcelona och pole och yoga en masse i en vecka med tre fina tjejer från studion!


Så jag får vila i augusti.. O jag undrar varför jag blir sjuk så ofta. Men nu ska jag börja ta hand om mig mer, inte vara på jobbet kl sju när jag kommit hem vid elva kvällen innan. En dag i veckan funkar, två dagar i veckan fungerar ett tag, fyra dagar i veckan är självmord.


Idag blev det balett och benstretch. Mest pliéer och övning på min relevé, jag har filmat lite vilket var mkt nyttigt. Ska se om och när jag hinner lägga upp det, har inte en ledig kväll förrens på fredag :P


Nu dags att sova, jobb imorrn. Har alltid så dåligt samvete när jag har varit borta sjuk så det känns jobbigt att komma tillbaka.

Av vintervild - 15 april 2012 12:00

Tränade lite balett hemma igår, och ska köra lite idag igen. Behöver träna mer än lektionerna, men det är svårare att hitta tid till baletten än till pole och stretch.


Körde inte så länge igår, bara lite tenduer, grand battements, balancé (som är mitt nemesissteg) och tillslut lite piruetter som blev allt annat än bra. Men det var skönt att köra lite, även om det är lite trångt där jag står och jag slog både armar och ben i väggen.


Bjuder på lite videor:


Grand battement


Piruetträning


Olika tenduerBalancé


Det går framåt iaf, ett litet steg i taget...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se