VinterVild

Direktlänk till inlägg 18 april 2012

Akrobat

Av vintervild - 18 april 2012 08:15

Akrokursen igår var otroligt kul! Vi var sju från studion och en åttonde tjej som vi tog hand om. Och eftersom vi alla redan hade styrkan, vi från polen och hon från parakro, så gick det väldigt, väldigt bra. Vår lärare blev nog positivt överraskad av vad vi klarade :)


Vi fick prova på att klättra i tyg och det var jobbigt, men inte så jobbigt som jag trodde. Mkt teknik för att kunna använda benen på rätt sätt o inte bara dra mig upp i armarna.

Vi ska få göra lite mer tyg nästa gång, igår blev bara klättring.


Upp o ner med kontroll!


Sedan var det trapets för hela slanten och det var roligare än jag hade trott. Vi fick träna på svingar, balans, olika sätt att komma upp och fick göra en hel del trick. Till sist fick vi göra en liten freestyle med minst tre av tricken vi lärt oss.


Wiiii!


Det var en upplevelse att klara ngt på första försöket, att inte behöva bygga upp all styrka från noll som jag gjorde med pole. Det är kul att känna sig duktig emellanåt :)


Problemområdena är desamma, dock. Fötter, knän och flyt. Man kan inte få allt :P

 
 
m

m

18 april 2012 12:07

Jaa visst är luftakro kul! Jag vill också testa trapets, en av få "apparatus" jag inte testat. Såå snyggt! (se t ex youtubelänkar i min blogg för ett par veckor sen på två helt fantastiska män på trapets.)

Vi har typ 3,5 m. Jag är ständigt på jakt efter ett ställe med högre takhöjd för att göra större drops. Du kan absolut testa tyg på 3 m för klättring, olika vändningar och poser, splits, cross back straddle som ni säkert kommer testa på kursen snart (och eh, ja jag är avundsjuk! här finns inga kurser utan därför jag försöker nästla mig in hos diverse akrofolk med potentiellt bättre lokaler). Ett par drops kan du tom göra på låg takhöjd. Men en annan grej som kan vara störig med att ha tyget lågt, även om man inte behöver nån jättehöjd för de trix man gör, är att det spänner åt mer i vissa poser om man är nära fästpunkten. Det beror lite på vad man har för tyg också.. Men skulle tro att för mycket av det ni kommer lära er på kursen behöver ni egentligen inte vara så högt upp..
Visst har de öppna träningar på le fou? Vi kanske kan dra dit tillsammans och köra nästa gång jag är i sthlm? Jag cravar som sagt alltid efter högt tak..

http://ovanmarken.wordpress.com

 
Malin

Malin

18 april 2012 12:56

åååh vad kul att testa massa olika! :D Vill testa ring och trapets. Tyget ser kul ut men tror jag är alldeles för feg. :)
Tack för kommentaren. Känner mig inte så duktig och stirrar mig blind på detaljer som fötter och så. Men såg ju iaf en förbättring, alltid nåt. :) Måste jobba jättemycket med övre delen av ryggen och fötter.
Jo låten är bra, dom har många bra! :)

http://meandmypole.blogg.se

 
m

m

18 april 2012 13:13

Man använder olika stretchigheter på tyget beroende på ändamål, generellt tror jag att nybörjare kör på stumt tyg, ffa för att det är så otroligt mycket lättare att klättra i. Men stretchigare tyg är bra om man ska göra drops eftersom det är mer följsamt och inte blir så hårt för kroppen. Vi har ett halvstretchigt vanligt velourtyg köpt på tygaffär. I new york, där jag lärde mig, hade vi ett silkigt ganska stumt tyg som gled bra. Tror också att stumt tyg är bra på låg takhöjd. Vill man köpa tyg som är ämnat för aerial kan man göra det t ex på den här sidan http://www.firetoys.co.uk/ Det kommer jag göra såsmåningom när jag har en högre rigg, men det tyget vi har funkar. Tränade lite i Reykjavik också i höstas och då var det alltifrån ett tyg som var totalstumt och kändes som ett sängöverkast, till ett extremstretchigt som var sjuukt jobbigt att klättra i.. man åkte ner en halvmeter när man hängde i det typ.
Ang kickover var det verkligen svårare än jag trodde att gå över i en båge med svank, jag fattade hur jag skulle göra i huvudet men min kropp gjorde fel gång på gång..

http://htt://ovanmarken.wordpress.com

 
Ingen bild

m

18 april 2012 14:41

det är inte jag som har köpt det, men googlat lite nu & tror det är krossad velour. tror man kan hitta det för typ 25 kr metern så det är bra!
jag tycker dock inte att det är optimalt, dels luddar det innan man tvättat det. men sen är det inte så "glidigt" som tyg jag tränat på innan, så det kan vara lite svårare att dra det över fötterna eller tekniker där man ska vira in benen två varv. fast det funkar ju, helt klart- och är som sagt billigt och lättillgängligt.

 
Vickan

Vickan

20 april 2012 01:36

Vad tufft, ser kul ut. Det syns att du har klättringen med dig från pole, när du klättrar på tyget. Snyggt faktiskt. :) Trapetstricken var också snyggt! :)

http://www.primapolerina.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vintervild - 18 november 2015 11:45


Livet är rätt så stressat för tillfället med jobb, pole-SM-arrangering, skola och allt annat som ska hinnas med. Men jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa.     Idag blir det iaf pole efter jobbet, längtar redan.  ...

Av vintervild - 14 november 2015 21:37

Av vintervild - 11 november 2015 08:00


Nu så är jag nästan helt frisk, jag känner mig mkt piggare och gladare än jag gjorde förra veckan. Så dags att sätta igång med hårdträning igen!   I söndags så var jag på workshop med Henrikka Roo och lärde mig massor med nya, roliga trick som ja...

Av vintervild - 8 november 2015 12:15


Igår var en lång, men väldigt rolig dag. Jag hade en photoshoot med Nina Reed och det var så kul! Utmanande, men kul. Jag ser fram emot att få fina bilder framöver, jag vet att jag inte kommer att bli besviken för hon postade den här förhandsbilden p...

Av vintervild - 5 november 2015 16:00


Jag har inte blivit helt frisk ännu, inget ont i halsen eller feber, men hängig och orkeslös, så det har inte blivit mkt träning den här veckan. Har tagit mig till yogan två gånger, men utöver min klass i måndags så har det inte blivit ngn pole för m...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards