VinterVild

Alla inlägg under mars 2012

Av vintervild - 9 mars 2012 07:45

Projektet hade inte gått under medan jag var sjuk, lite besviken ;) Det är skönt att vara tillbaka, och det är skönt att det är helg imorrn. Somnade alldeles för sent igår o hade gärna sovit mga timmar till imorse... Hade dessutom en fluffig katt bredvid huvudkudden, mys!


Har fått lite frågor om hur man ökar rörligheten i bröstryggen och jag gjorde ett inlägg om detta för några månader sedan. Kolla in och tänk på att det kan ta lång tid innan resultaten märks. Jag har kämpat i ett år ungefär och det är först nu som jag kan gå ner och upp i brygga relativt kontrollerat och komma upp i chest stand med muskelkraft.


Chest stand är en avancerad position som går ut på att man håller sig uppe med hjälp av muskler i rygg, rumpa och ben och inte med hjälp av armarna. Har man inte vigheten och styrkan så ger den ingenting alls så även om den kan vara ngt att sträva mot så är det inget att kasta sig in bara för att prova. Ryggen är alldeles för värdefull för det och även om det kan se enkelt ut när jag, Z och Julia gör den så är chest stand allt annat än enkel.


Så, slut på pekpinnar :) Vill ni lära er mer och har möjlighet så rekommenderar jag att ni tar kontakt med NelleNorth Pole Studio. Hon är den enda jag känner till med den rätta kunskapen, men finns det fler ute i landet så berätta gärna :)

ANNONS
Av vintervild - 8 mars 2012 23:00

Nybalettad och alldeles för pigg för att sova för att gå upp kl fem imorrn bitti. Har lite ont i halsen med, men det skyller jag på att den blev mosad när jag gjorde chest stand. Imorrn ska jag jobba, en dag till i ineffektivitetens tecken och jag kommer att dö av tristess.


En liten sammanfattning av vad vi gjorde på baletten kommer imorgon, men jag kan redan nu säga att jag inte kommer ihåg i vilken ordning vi gjorde allt. Mitt minne är bra men kort, som det heter.

Frågade åxo när man brukade få börja med pointeskor o Lottie sa "Om många år när man är väldigt stark". Så inte nästa vecka då ;) Det gör mig inte så mkt, jag är nöjd som det är och skulle antagligen bryta fötterna av mig med tanke på min bristande balans o allt.

Jag vet att det finns pointekurser från nivå F5 men det dröjer nog innan jag är där. Känns som att F3 och F4 kan gås några gånger först.


Nu försöka sova några timmar innan klockan kommer att ringa alldeles för tidigt.

ANNONS
Av vintervild - 8 mars 2012 16:45

Hade tråkigt så körde lite ryggstretch. Jag lyckades ta mig upp i chest stand helt med muskelkraft två gånger, är så stolt! Testade en tredje gång, men då var jag alldeles för trött.

Kan även balansera i elbowstand några sekunder nu, o kan då även släppa efter och komma djupare ner. Snart kanske jag kan göra den helt utan vägg...


Katten ville åxo vara med på ett hörn


Om två timmar är jag på väg mot baletten, ska bli skönt att komma ut huset på riktigt för första gången på flera dagar. Jag åt nyss det första riktiga målet mat sedan i måndags, jag är mkt dålig på att äta när jag sjuk...

Av vintervild - 8 mars 2012 10:00

Hemma idag igen, har varit vaken i tre timmar o är redan uttråkad :P Men mår bättre o bättre så det ser ut att bli balett ikväll, yay!


Katten håller mig sysselsatt iaf, "jag vill ut!", "jag vill in!", "jag vill ut igen!" Obeslutsamma kisse...

Missen mår bättre, piggare och inget klägg i ögonen. Jag ska avmaska honom så snart som möjligt, tydligen kan mask påverka ögonen.


Ska fortsätta att beta igenom "The Walking Dead" och sedan se vad dagen ger.

Av vintervild - 7 mars 2012 20:40

Jag är ytterst uttråkad, det är roligare att jobba än att sitta hemma och inte göra ngt alls på dagarna. Hoppas, hoppas jag inte har ont i halsen imorrn, vill jobba o vill gå på balett!

Av vintervild - 7 mars 2012 15:15

Ingen Nivå 5 idag, blä. Har ont i halsen och är det en sak jag håller på så är det att inte träna när jag har ont i halsen eller har feber. Har försökt kurerar halsen med hinkvis med te och lång middagslur, men icke. Så ingen pole för mig :(


Eftersom jag mår helt ok annars, magen har varit på gott humör hela dagen och jag har ingen feber (peppar peppar) så är jag extremt uttråkad. Gjorde lite nya balettvideor som jag hoppas blir uppskattade :) Jag hoppas verkligen att jag kan gå på baletten imorrn, vill inte missa eftersom det var ledigt förra veckan.


Tendu


Rond de jambe ā terre


Tendu battements(?) Lyfter foten för högt, den ska bara 10 cm ovan golvet


Jag har extrem träningsvärk i vaderna från koreoklassen i måndags. Vi ska stå på hög relevé hela tiden och det tar på musklerna.

Av vintervild - 7 mars 2012 08:30

Hemma idag, mår bättre men vill vara säker. Att åka pendeln hem o känna som att man vill kräkas varje sekund är inget jag vill göra om...

Jag hoppas att jag kan gå på Nivå 5 ikväll, har sett fram emot det länge o vill inte missa...


Missen verkar ha fått en ögoninfektion, jag ska hålla det rent o blir det inte bättre så blir det veterinären. Nu är han ute o springer runt, hoppas att han inte råkar ut för dumheter igen. Risken finns...

Han var väldigt söt igår när han låg och sov, tungan utanför.


  Jag har tappat tungan, mamma!


Katten höll mig sällskap i soffan under natten, nästan sex timmars sömn på eftermiddagen gjorde det rätt svårt att sova på kvällen så jag somnade vid halv två.


  Gosigaste katten


Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se