VinterVild

Alla inlägg under mars 2012

Av vintervild - 13 mars 2012 12:30

Har varit på möte hela förmiddagen och tittat på huset som jag håller på att bygga. Det tar sig...


Lång träningsdag igår, helt underbart. Vi fortsatte på koreografin och jag tror att den kommer att bli spektakulär :) Snabb, svår men underbar :)


Sedan dags för stretchstart. Ord och inga visor på ryggstretchen och känns det lika bra efter varje gång så kommer jag att ha en rygg av gummi när vi är klara med kursen.

Nelle vill att vi under kursens gång ska sätta ihop en kort contortionkoreografi med lite flexygrejer så igår vi fick köra en minuts impro. Jag har aldrig kännt mig osmidigare i hela mitt liv :P Men det ska bli kul att träna på att sätta ihop saker, se vad som går och inte går och förhoppningsvis få lite flyt.


Ben gick mkt bättre nu när jag har justerat mitt bäcken. Jag hade ingen partner under straddlestretchen så körde split med gummiband, lite groda och andra bra övningar för utåtvridning. Emellanåt kom Nelle och tryckte lite här och var så det var ingen enkel stretch bara för att jag var solo.

Spagat går framåt ett steg i taget, jag drömmer om en bra och konsekvent spagat på båda sidor...


Vi har fått läxor åxo, att mjuköva vår spagat varje dag och att ligga på de helvetiskt hemska tortyrblocken dagligen. Jag ska göra mitt bästa men jag och blocken går inte bra ihop...


Idag ska jag prova Yinyoga med en tjej från studion. Hon går flera gånger i veckan och bjöd med mig till ett pass. Yinyoga fokuserar mycket på höfter och är tydligen väldigt avslappnande och statisk och man ligger i samma position i 3-5 minuter och slappnar av. Det ska bli intressant och jag hoppas att jag kan hålla mig vaken.


Imorgon första Nivå 5, yay!

ANNONS
Av vintervild - 13 mars 2012 06:50

Det finns en viss risk att jag dör av trötthet idag. Sen hemkomst, mjauande katt och ständiga toalettbesök följt av en alldeles för tidig morgon är ingen bra kombination.

ANNONS
Av vintervild - 12 mars 2012 07:15

Jag har halkat in i latteträsket igen, dålig människa! Dålig, dålig... Orkar inte ens komma med ursäkter mer än dålig karaktär...


Livet känns inte det bästa just nu, jag har svårt med tigern. Han har växt sig stark nu medan älsklingen är borta och han har alldeles för skoj. Jag vet inte riktigt vilket håll jag ska vända mig åt, det finns en tiger överallt.

Jag lärde mig mycket under min tid i terapi, att leva med min tiger och att göra saker fastän han står bredvid och morrar, men jag har fortfarande svårt att släppa tag, sluta älta, sluta vrida och vända på varje ord och handling. Hur jag än gör så förblir tigern stor och sabeltandad och jag försöker låta bli att få panik.


Jag hoppas att det blir bättre under dagen.

Av vintervild - 11 mars 2012 20:00

En lugn söndag är snart över, ska ta en dusch och sedan sova. Har fått underbar massage av min favvomassör, han justerade mitt bäcken som hamnat snett igen och påverkat min hamstring.


Ser fram emot en lång träningsdag imorrn efter en lång dag på kontoret och en förhoppningsvis lång natts sömn.


Saknar älsklingen, saknar att ha någon att prata med och gosa med. Katterna är inte riktigt samma sak... Han verkar ha det bra iaf, lite mkt sol och alkohol kanske men jag tror att han överlever ;)

Av vintervild - 11 mars 2012 09:30

Klarade TG handspring igår igen, på en 50-stång! Blev överlycklig och hoppas att jag har den nu. Det är frustrerande att tappa den hela tiden...Wiiie!


Idag har jag ont överallt, och det känns underbart :)

Av vintervild - 10 mars 2012 22:15

Är helt slut efter en underbar poledag med Elina och Angelica i Gävle. Det var länge sedan jag hade så kul när jag tränade pole, och det var kul med sällskap igen. Det har vara lite ont om den varan på sistonde tråkigt nog.

4,5 h pole och stretch känns i kroppen redan nu och jag bävar inför morgondagen.


Nu ska jag ramla i säng och sova som jag aldrig sovit förut, imorgon vankas massage och vila för på måndag börjar äntligen stretchen igen. Men först två bilder från dagen:


  Vet inte vad den heter, men snygg är den!


  Ballerina! Förbättring krävs, men jag kom in i den för första gången :)

Av vintervild - 9 mars 2012 19:30

Vi började vid stången, som alltid.


 • Tendu med armar, fyra st, två till plié och två utan. Fram, sida, bak, fram, bak, sida, fram, bak. Byte till nästa sida. 
 • Pliéer i första, andra o tredje. Cambré fram och bak i första, åt båda sidor i andra o fram och bak i tredje, avsluta i su-sous och balans.
 • Frappé fram och åt sidan.
 • Fondu framåt, avsluta i balans på ett ben.
 • Tendu jeté i samma mönster som tendu, men utan pliéer.
 • Developpé fram och åt sidan och balans på ett ben.
 • Grand battement fram och åt sidan. Sedan sida och framåt utan att hålla i stången.

Har säkert glömt ngt, vi gör mkt saker och det går rätt så fort. Superkul hur som helst :)


Till golvet:


 • Tendu i åttonde med pas de bourré till andra. Fyra tendu fram, fyra sida, fyra bak till pas de bourré. Med armar och sedan från andra till åttonde.
 • Tendu jeté.
 • Soubresaut i åttonde. Sju st, sedan changement de pieds till andra och sedan byte igen- 32 takter.
 • Piruetträning. Gick sådär.
 • Assemblé, nytt steg men jag tror vi har gjort det innan.
 • Glissades över diagonalen. Först uppdelade och sedan snabba. De snabba gick inte alls bra, vi fick lite skäll för det ;)

Det går fort och vi gör mkt på den korta tid vi har och jag älskar varje sekund. Hade jag tid och råd skulle jag gå fler gånger i veckan, men jag har köpt ny lektyr som ska hjälpa mig:


 

Fick tips om balettboken av en balettkompis och den andra såg intressant ut :) Båda verkar riktigt bra, ska fördjupa mig i dem så snart jag hinner.


Nu ska jag packa lite, ska till Thomas DiLevas hemstad imorgon :)

Av vintervild - 9 mars 2012 11:15


  Juni 2011


  Mars 2012

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se