VinterVild

Direktlänk till inlägg 13 februari 2012

Lite stretch

Av vintervild - 13 februari 2012 12:45

Elina eftersökte lite stretchtips och jag ska göra ett försök. Lite övningar som jag brukar göra...


Pidgeon pose. Bra stretch för sätet och höfter. För mig är det bara rumpa som stretchas än så länge för den är superstel, men jag har hört att det tar i höftböjaren när man blir vigare :)


 

Sitt med ena benet rak bakom dig med knäskålen ner och det andra rakt framför dig. Ha underbenet så nära 90 grader från knäet som möjligt och sitt rakt med överkroppen utan att luta åt ena eller andra sidan. Kan du inte ha benet i 90 grader så vik in det, men ha så långt ut det bara går.

Andas.

Om du kan och orkar så luta dig fram över benet, håll gärna i underbenet så att det inte åker in mer. Feel the burn!Mer rumpa. Mkt bra för sidan av rumpan där man ofta är stel utan att riktigt veta om det.


 

Sitt på båda sittbenen, dvs luta inte åt ngt håll. Lägg ena benet över det andra och vik in dem som på bilden. Målet är att få knäna över varandra och att kunna veckla ut fötterna rakt åt sidorna. Luta dig fram över benen med rak rygg och fortfarande med båda sittbenen i marken. Enjoy!


Sittande hamstringstretch. För baksida lår.


 

Sitt med ena benet rakt framför dig och det andra invikt som på bilden. Sitt på båda sittbenen och sträva nedåt och framåt med rak rygg och försök att inte böja knät på det raka benet. Känns det för lite så lägg en bok eller yogakloss under det raka benet. Målet är att ligga med magen mot benet och helt rak rygg!


Jag brukar köra dessa som min morgonstretch och gör tre minuter per sida och övning. Kom ihåg att framstegen är individuella och att inte stressa fram resultat. Det är helt naturligt att komma lång ner en dag och inte alls lika bra dagen efter.


Fler övningar kommer :)

 
ANNONS
 
zenia

zenia

14 februari 2012 09:29

Länkad! :)

http://www.zeniamelina.blogspot.com

 
Lesly Valencia

Lesly Valencia

24 februari 2012 17:23

Jättebra inlägg. Det är de två första övningarna som jag gör mest just nu för min rumpa/höfter är stel som bara den!

http://leslita.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vintervild - 18 november 2015 11:45


Livet är rätt så stressat för tillfället med jobb, pole-SM-arrangering, skola och allt annat som ska hinnas med. Men jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa.     Idag blir det iaf pole efter jobbet, längtar redan.  ...

Av vintervild - 14 november 2015 21:37

Av vintervild - 11 november 2015 08:00


Nu så är jag nästan helt frisk, jag känner mig mkt piggare och gladare än jag gjorde förra veckan. Så dags att sätta igång med hårdträning igen!   I söndags så var jag på workshop med Henrikka Roo och lärde mig massor med nya, roliga trick som ja...

Av vintervild - 8 november 2015 12:15


Igår var en lång, men väldigt rolig dag. Jag hade en photoshoot med Nina Reed och det var så kul! Utmanande, men kul. Jag ser fram emot att få fina bilder framöver, jag vet att jag inte kommer att bli besviken för hon postade den här förhandsbilden p...

Av vintervild - 5 november 2015 16:00


Jag har inte blivit helt frisk ännu, inget ont i halsen eller feber, men hängig och orkeslös, så det har inte blivit mkt träning den här veckan. Har tagit mig till yogan två gånger, men utöver min klass i måndags så har det inte blivit ngn pole för m...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se