VinterVild

Alla inlägg under februari 2011

Av vintervild - 23 februari 2011 11:30

Träffade en väldigt trevlig sjukgymnastelev imorse, hon kände och tittade och hmmade men kunde inte komma fram till något direkt. Hon lyckades ringa in ett område på ryggraden där det var lite underligt och jag ska tillbaka på måndag igen för ytterligare koll.

Hon hade inget emot dans eller stretch heller som de tyvärr kan tycka utan hon var väldigt intresserad över att jag dansade poledance och ville inte att jag skulle sluta stretcha så det var tur. Lite jobbigt att behöva försvara migsjälv och mina val hela tiden.


Hade tänkt vara duktig o springa en runda innan besöket imorse, men det var alldeles för kallt o jag alldele för trött så jag sov en timme till. Det behöver man göra ibland...

Tror jag ska dansa lite ikväll istället, snurrar och styrka som inte påverkar mina elaka revben eller dumma hamstring. Sjukgymnasten sa att träning är bra så länge det inte gör allt för ont...

ANNONS
Av vintervild - 22 februari 2011 20:30

Veckans Fototriss visar hur det ser ut hos mig, på vägen till jobbet en vintermorgon.

 

Snötäckt väg till bussen 

Snötyngt träd på nära håll


 

Trotsande båtar i den isfyllda kanalen

ANNONS
Av vintervild - 22 februari 2011 09:15

Fryser, det är kallt ute och kallt inne. Två knappar måste sys fast på min kappa så just nu är det extra kallt utomhus. Brr...


Vaknade innan klockan ringde med elefanter i magen, det var ett tag sedan. Beror nog på att saker rullar ganska fort på jobbet, men inget jag inte kan hantera än. Måste bara hålla koll så att inte tigern tar över igen, inget matande eller gullande.


Stretch igår gick bra, förutom min dumma hamstring. Det enda som hjälper är vila, men det är tråkigt med vila. Vill vara frisk och vig! Tålamod är inte min starka sida.

Kan träna på straddle istället. Gjorde inga swims igår för det är inte så mkt swim för mig, mer kollaps på golvet. Så det får bli prio framöver, tillsammans med höftböjaren och annat som jag kan stretcha utan att uppröra hamstringen.

Spagat med vänster ben går iaf framåt, kom väldigt långt ner igår och höfterna kändes fina. Vi låg och slappnade av i spagat, väldigt plågsamt om man inte är hela vägen nere som jag men efter några andetag så kom jag längre och längre ner. Längtar tills jag kan göra samma sak med höger ben, även om jag säkert inte alls kommer lika långt ner nu som innan.

Vi fick lite ny läxa, högre rygglyft med assistans. Bara att göra när ryggen känns bra. Jag kommer att skippa pikdraget ett tag framöver för att vila min hamstring. Den belastas ju tyvärr väldigt mycket i den övningen.


Älsklingen gick och skuldsatte oss igår :P Han har beställt en ny kamera inför Filippinernaresan, en Sea&Sea DX-2G så vi kan ta vackra undervattensbilder. Han får ta bilder, jag är mer intresserad av att titta på sakerna och inte bara fota dem :P

Jag vill ha en systemkamera med, är sugen på en Panasonic Lumix GF2 men älsklingen tycker att den är för liten. Pojkar... Vill bara ha stora saker ;)

Får se om jag slår till på den ändå, han fick ju bestämma undervattenskameran själv.


Det är mycket man vill, synd att det inte går att få allt...

Jag

Av vintervild - 21 februari 2011 12:45

Är trött idag, skruvade ihop byrå till sent igår o kastade ner alla kläder huller om buller i lådorna. Måste ta itu med att sortera dem snart, annars så kommer jag inte att hitta något alls.


Har äntligen fått tid hos sjukgymnast, yay! Ska dit på onsdag morgon, då ska hon få ta en titt på rygg/bröstkorg och även på min hamstring som inte vill läka som den borde. Dumma kropp. Det är svårt nog att lära mig saker när jag inte är skadad, att inte kunna ta i så hårt som jag vill är frustrerande.

Det känns inte så mycket i revbenen idag iaf som tur är, men hamstringen känns så snart jag börjar töja lite på den. Inte kul alls.


Tigern har varit lugn på sistonde, vilket har märkts av i avsaknad av honom i bloggen. Skönt, men han finns i bakgrunden hela tiden, morrandes och visandes tänderna. Jag har stor respekt hela tiden och är på intet sätt frisk eller botad eller hur man ska säga det. Jag är fortfarande jag.


Stretch i eftermiddag, vila imorgon. Morgonspring innan sjukgymnast på onsdag.

Det är bra att ha planer.

Av vintervild - 21 februari 2011 10:00

Gårdagens workshop med Pantera var skoj, även om jag var förvånad av hur få vi var. Trodde det skulle vara fulla 14 stycken, men vi var bara fem. Men men, mer uppmärksamhet åt oss som var där :)


Pantera var trevlig, mindre än jag trodde och så där rak som många amerikaner är. Hon jobbade hårt för styrka, inget hoppande eller svingande in i positioner (även om vi alla gjorde det ändå) och pedagogisk.


Vi började med att träna shoulder mount, startade från golvet med prepwork och jobbade oss upp till stående. Det gick inte så bra alls, kom inte upp med bara muskler, behöver fuska för att lyckas, men fick många bra tips och tricks hur jag ska komma dit.

Sedan så var det full invert och den kan jag inte och trodde att jag skulle vara den enda men ingen av oss där lyckades på korrekt sätt. Jag var inte så förvånad eller upprörd över att jag inte lyckades, men jag tror att det blev några skadade egon på andra håll.

Efter det var det dags för Scorpio, Pantera style. Vi fick inte ha stången i armhålan utan den skulle hållas enbart med sidan av kroppen och vaden. Svårt, men otroligt snyggt när det blev rätt. Hittar ingen bild på den, men ska se om jag kan upprepa bravaden inför kameran någon gång :)


Iguana till lunchbox stod på schemat efter det, gick sådär. Iguana gick fint, lunchbox provade jag bara en gång utan hjälp och en gång med. Är inte riktigt där ännu och vill inte skynda för fort. Men kul att prova!

Det sista vi provade var Caterpillar och den gjorde vi från handstående. Svårt, mycket styrka och vi fick inte använda fötterna utan bara låren. De hatar mig just nu kan jag meddela :P Men jag lyckades en gång, bättre än ingen. Och även där massor med tips och råd på förbättring.


I det stora hela var det en väldigt bra workshop, jag går gärna på en till om jag får chansen och då ska jag kunna full invert! Blir mycket träning nu kan jag säga.

Av vintervild - 20 februari 2011 13:45

Var duktig och sprang imorse. Eller morse o morse, i förmiddags. Två varv runt kvarteret, lite mer än 9 km. Skönt, och inte så jobbigt faktiskt... Bara lite.


Om två timmar bär det iväg för lite pole workshop, ska bli kul! Dansrummet är fortfarande inte framstädat, men snälla pappa kommer när som helst så vi kan brumma iväg till tippen. Mycket som ska avyttras, vi roade oss med att demolera ett bord imorse. Ingen IKEA-möbel, den var limmad och skruvad och pluggad på samma gång.

Jag har en ny byrå till sovrummet att skruva ihop, men älsklingen pratar i tfn o kan inte hjälpa mig att bära just nu så den får vänta lite.


Vi börjar få ordning på vårat vardagsrum, gårdagen gick till att flytta och ordna med bokhyllor och andra saker, nu börjar jag känna mig hemma och nöjd med det hela jag med och älsklingen är glad han med. Det är inte klart ännu, fortfarande saker som ska bestämma och sätta upp och inhandlas men det artar sig.

Det tog bara fem år innan vi orkade börja :)

Av vintervild - 19 februari 2011 11:30

Idag fyller söta mamma år! Måste firas, om det är någon hemma förståss. Pratade med fadern igår och han skulle ut och köra idag så det finns en risk att mamma åxo jobbar. Ska ringa och kolla alldeles strax.


Pole igår gick finfint, förutom att jag fortfarande inte klarar full invert. Grr... O att jag fick känningar i sträckningen vid revbenet på en gång, men det ignorerade jag. Som tur var så gjorde vi inte så mycket som irriterade den muskeln, men det är inte optimalt hur som helst.

Vi lärde oss dove, lite läskig men jag lyckades på båda sidorna. Mycket mage och underliga små ryggmuskler som behövs där så idag har jag träningsvärk. Precis när man trodde att man visste alla muskler som gjorde ont.

Även corkscrew med en hand, inte så svår som jag trodde utan riktigt rolig. Måste bara jobba på att hålla benen raka, jag har svårt med det i allmänhet. De vill gärna kroka sig.

Vi tränade på elbow grip inför carterpillar. Säger bara aj! Inte skönt för huden innanför armbågen, den ville inte vara med efter några gånger. Men behövligt att kunna inför många trick, bara att härda sig.

Är nöjd med gårdagen, förutom invertsen som inte vill men de ska jag jobba på. Imorgon så kommer dansrummet att vara bedansligt igen och då kan jag träna i veckan som kommer för imorrn har jag ju workshop med Pantera på DQ. Ska bli intressant.

Mina balettskor fungerade fint med, varmt om fossingarna och enklare att pointa :) Ett bra köp.

Av vintervild - 18 februari 2011 15:17

Mår mycket bättre nu, förutom en envis huvudvärk men den går att fixa med lite piller. Så snart så skuttar jag iväg på dans, Nivå 3. Yay! Hoppas bara inte att jag smittar :P


De fyrbenta tyckte det var skoj med lite sällskap hemma igen, enda tills jag tog fram dammsugaren. Den är ett hemskt, dåligt monster som äter katter och kottar till frukost. Fegisar.


 

Missen under uppackandet av nya bokhyllan


Katten trivs väldigt bra i "sin" bokhylla :P


Snart dags att gå, ska bli skönt att få komma ut lite efter att ha varit inne och varit sjuk hela dagen. Ska köpa något att dricka på vägen med, vill inte svimma av vätskebrist på kursen.

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se