VinterVild

Alla inlägg under december 2010

Av vintervild - 5 december 2010 10:15

Jag är trött, som vanligt. Sov ok med kurrande katt bredvid kudden, sover alltid extra bra då. Nu sitter de båda i fönstret och vill ut trots att de redan varit ute en stund och kommit in för att det fanns snö. De är inte särskilt smarta...


Älsklingen sover och jag skulle gärna sova lite till men kan inte somna nu. Efter te och cola så är det omöjligt, måste hålla koll på djuren med.


Jag och min psykolog ska jobba mer med min självkänsla när vi träffas framöver, han tycker att jag sköter den sociala fobin riktigt bra på egen hand. Vi ska alltid diskutera hur det har varit, men när vi träffas ska vi fokusera på självkänsla.

Kul? Nej, men behövligt. Min självkänsla är allt annat än bra.

Han berättade att viljan att passa in och vara som de andra kommer från flockmentaliteten. Om man var annorlunda så blev man utstött och större risk att man blev uppäten av rovdjur. Alltså var det en bra sak att jämföra sig med de andra och försöka vara som de.

Inte lika bra i dagens samhälle, kan leda till bra saker men för mig leder det mest till panik.


Tycker inte om panik. Det har jag alldeles för mycket av i mitt liv.


Bättre att tänka på roliga saker nu, som pole och stretch i eftermiddag! Yay! Längtar... Ska bli så kul att få lära mig nya saker, är verkligen peppad!

Ska se om jag vågar fråga någon om att ta bild, kanske finns någon som ser snäll ut.

ANNONS
Av vintervild - 4 december 2010 20:15

Har varit på adventslunch hos mor och far idag och hela familjen var där. Nästan. Mamma, pappa, syster, bror, brorsöner, brors sambo, farmor och alla vovvar. Fullt hus.

Det var kul, länge sedan vi träffades allihopa.

God mat var det förståss med, även om jag fick ta med min huvudrätt själv. Bjöd på egengjorda praliner med, de var mycket uppskattade och måste göras fler av.


När vi kom hem var vi tråkiga och städade lite, jag sov en stund och nu ska vi snart få mat. Katterna leker i snön utanför och livet kunde vara sämre.

ANNONS
Av vintervild - 4 december 2010 13:30

I vårt hem så är det älsklingen som står för matbjudandet. Han tycker om att fixa och dona och bjuder gärna över folk på mat och efterrätt och allt. Jag är inte alls likadan, kan fixa tacos eller våfflor eller något liknande enkelt, men det är det.


Efterrätt kan jag ordna iofs, en god paj eller muffins eller liknande. Så långt sträcker sig mitt matintresse, det andra kan älsklingen ordna med.


Och bjuder jag på mat så ät på egen risk :P

Av vintervild - 4 december 2010 11:15

Kom nyss hem från en kort och kall löprunda. Min kropp var inte riktigt med på noterna så det blev kort och långsamt, men jag kom iaf ut och fick lite spring i benen. Nu fryser jag och ska snart in i duschen.


Igår var jag på OP och det var jättekul! Som vanligt :) Det var ingen klass samtidigt så jag kunde vara i spegelrummet och se hur graciös jag är. Eller inte :P Kul iaf att kunna se vad jag gör.

Lyckades göra en cross knee release alldeles själv! Helt korrekt, utan händer. Och jag kom upp igen. Mycket stolt över mig själv, och det var inte så läskigt som jag trodde.

Tyvärr ingen bild, hade inte kameran med, men kanske kan ta en bild imorrn om jag hittar någon som jag vågar fråga.

Köpte ett träningslinne med så nu har jag det här på mig när jag tränar:


 

Poleprinsessa :)


Snyggt, eller hur? Måste har sportbh under linnet iofs, det var gjort för lite mindre yppiga damer.


Om en timme så ska vi gå till mamma o pappa på adventsmiddag/lunch med hela familjen och alla vovvar. Det ska bli kul, har inte träffat alla på ett tag.

Men först en dusch och kram på älsklingen.

Av vintervild - 3 december 2010 14:30

Mina föräldrar skaffade barn och gifte sig unga, 20 och 21 var de. Jag är sist, nummer tre, i barnaskaran och då hade de hunnit bli 28 och 29.

De är fortfarande gifta, vilket känns rätt så ovanligt i dagens samhälle.


Mamma är undersköterska på förlossningen och jobbar extra på sjukhem. Hon var hemma när jag var liten och jobbade som dagmamma tills jag var fem.

Hon lagar massor med god mat och brukade baka bullar och kakor och stå i när jag liten. Inte lika mycket bak nu för tiden, men mat och efterrätter blir det fortfarande en hel del.

Hon tycker att det är viktigt att pynta enligt säsong och byter gardiner och dukar flera gånger per år så att det ska passa. Det har inte gått i arv :P

Mamma och jag är lika så vi kommer inte alltid överrens, men om jag behöver något så kan jag alltid komma till henne. Mamma kan man lita på.


Pappa kör taxi men är egentligen utbildad bilmekaniker. Det var lite shismer på hans jobb för många år sedan så han återgick till taxiyrket istället. Idag är han egen åkare med egen bil, mycket friare så.

Pappa hjälper alltid till om man behöver hjälp, med flytt, sätta upp hyllor, bilen, hämtning, skjutsning eller vad man behöver.

Pappa är alltid där.


Mina föräldrar slet hårt med att låta oss barn få växa upp i ett radhus och inte i en lägenhet. Jag förstår nu hur mycket pussel det måste ha varit med ekonomin för att få det att gå ihop och jag beundrar dem för det. Vi hade inget överflöd, men fick det vi behövde och en del av det vi ville med.


Jag bävar inför den dagen de blir gamla och dör, för i min värld så finns de alltid här.

Av vintervild - 3 december 2010 12:45

Det gick bra igår, vädret förbättrade sig rejält och i vattnet var det ju plusgrader. Kom däremot inte överrens med min nya torrdräkt, lyckades inte tömma den på luft och fick en ovälkommen direktuppstigning från 12 meter. Inte planerat. Men fram tills dess så var det trevligt.

Ska gå förbi butiken med torrisen och kolla ifall ventilen måste justeras, det kan vara att den är alldeles för hårt inställd nu.


Kom hem och drack lite glögg innan sovdags. Fick sängen för migsjälv en stund i morse med, älsklingen gick upp vid åtta och jag fick sova till tio. Det var skönt.

Nu har jag hunnit duscha efter psykologbesök och ska in till staden för besök hos naprapat om en stund. Funderar på om jag ska ta ett tidigare tåg, de brukar ju gå som de vill och inte som de ska när det är snö ute.


 

Nästan modiga katter


Katten och missen är lite nyfikna på det vita, men vågar inte gå så långt i det. Det kan ju vara farligt...

Av vintervild - 2 december 2010 11:00

Hittade en perfekt träningströja till min pole:Beställde som linne med breda axelband så jag kan ha sportbh under utan att det syns :)


Hittade ett par söta hotpants med:De får bli nästa inköp, men jag har ju just köpt nya hotpants så det får vänta ett slag.


Längtar till söndag och träning, men funderar på att smita på OP imorgon. Om jag överlever kvällen idag förståss, finns en viss risk att jag fryser ihjäl :P

Av vintervild - 2 december 2010 09:45

När jag var liten så var jag blond, blåögd och extremt tjejig. Älskade rosa, klänningar, hästar och annat fluffigt. Mitt rum var inrett i rosa och jag hade massor med My Little Ponys och Barbies.


Jag hade en livlig fantasi och lekte mycket med migsjälv och mina låtsasvänner. Stod aldrig still och gjorde illa mig väldigt ofta. Men jag överlevde.


Somrarna spenderades på mosters gård med kusiner och alla djuren och vi sprang runt fritt överallt, i skogen, på ängarna, i ladugården. Bodde på fäboden ibland utan el och rinnande vatten med korna i skogen och hade det underbart som man har när man är liten.


Jag fick många gräsfläckar och skrubbsår på knäna om somrarna.


Jag har inte så mycket att tillägga, jag minns inte så mycket. Har svårt att minnas det mesta, men jag tror nog att jag var lycklig.

Somrarna hos moster är det jag värderar mest, alla barn borde få bo en sommar eller två hos kor, hästar och andra djur med skogen runt knuten och gräs överallt. Jag tror att allt skulle bli så mycket bättre då.


Fjällkor hos moster, anno 2010

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se