VinterVild

Alla inlägg under augusti 2010

Av vintervild - 9 augusti 2010 09:59

Hemma igen. Huset stod kvar, nästan alla blommor levde och katterna var välmående. Vi möttes dock av en omisstaglig doft och upptäckte att någon av missarna använt sängen och älsklingens kuddar som toalett. Så det blev till att tvätta direkt när vi kom hem, och sova utan bäddmadrass inatt. Älsklingen skyller allt på missen, men jag tror att det kan ha varit vilken som av dem.

Missen fick gå ut på kvällen och kom inte in förrens imorse. Han låg och sov i blomlådan på altanen och skuttade glatt in när jag öppnade dörren. Imorgon ska han knipsas så han måste vara inne och fasta inatt. Det ska bli intressant att se om det går att få in honom i transportburen utan problem imorrn...


Kotten mådde bra med, han huffade och puffade i sin filt när jag tittade till honom.


Idag ska jag springa och fixa lite hemma. Handla mat, finns inte mycket att äta och både min och älsklingens mjölk är slut. Snälla mamma lät mig ha bilen till imorgon när jag ska åka med missen så jag kan åka o köpa den goda mjölken och inte den som smakar ägg. Laga lite mat med, det har blivit lite dålig mat för mig den senaste veckan..

ANNONS
Av vintervild - 8 augusti 2010 09:32

Idag ska vi åka hem från huset, och som sig bör är det dåligt väder för första gången på en vecka. Älsklingen sover och jag har haft mardrömmar om katter och andra underliga saker.


I fredags så åkte vi och hälsade på älsklingens släkt som bor en timme härifrån. Fick lite husesyn i det fina, nyrenoverade huset och fika. Sedan åkte vi till nästa släkting och fick mat (pizza utan ost, bättre än man kan tro), vin och gos med en gullig kattunge. Det var bara sonen hemma där, med flickvän, och de åkte efter några timmar. Men jag och älsklingen hade fått instruktioner om hur utomhusbubbelpoolen fungerade så det gick ingen nöd på oss. Efter lite bad och gos med en igelkott så stupade jag i säng kl tio. Vaknade i ett okänt sovrum några timmar senare och hittade inte ut alls, det var ganska skrämmande.


Igår var vi iväg och dök, klockan var ställd på sex på morgonen, men jag vaknade kl fem och gosade med kattungen ett tag. Det var underbart väder för dyk, stilla vatten och solsken, och vi såg tumlare på väg ut med båten till dykplatsen. De ville inte dyka med oss, dock...

Två dyk fick vi, underbara båda två men det andra var bäst. Ett vrakdyk med mycket natur att titta på; fiskar, krabbor, eremitkräftor, mal. Perfekt lördag med andra ord...

Sen skulle vi åka hem med dykbilen och då hände det här:


  Hur lyckas man?


Ingen kan säga riktigt hur det gick till, men vi rullade sakta, sakta över ett minigupp när det skedde. Det tog 3,5 h att fixa så vi kom hem mycket senare än planerat. Jag var inte pigg och glad då, men efter en dusch där vi lyckades tömma brunnen på vatten och en tupplur medans underbara älsklingen gjorde mat så kändes det bättre.


Idag känns det inte så bra, tigern kom tydligen med det dåliga vädret. Ångest, panik och allt det emellan känner jag just nu o jag försöker tänka på acceptans men det är inte enkelt. Jag vill kunna stänga av de här känslorna, ta bort dem och alla symptom, men det är nog omöjligt. Men jag vill...


  Kommer att sakna de mysiga middagarna på balkongen i solskenet med en flaska vin. Vi kommer nästa år igen, huset!

ANNONS
Av vintervild - 5 augusti 2010 13:14

Dagarna går i sin sakta lunk här, det blir inte mycket gjort, men det är så det ska vara på semestern. Älsklingen jobbar lite då och då när någon ringer och jag läser och sover en hel del. Just nu "The Swan Thieves" av Elizabeth Kostova, väldigt bra. Och jag har kommit på att sova middag/lunch/whatever är Guds gåva till mänskligheten.

Idag ska vi åka till världens bästa tebutik som ligger långt ut i ingenstans. Men underbart te har de, ska köpa till världens snällaste pappa som tar hand om buskatterna och kotten hemma i lägenheten. Lapsangen de säljer är den bästa i världen med, ingen annan jag har provat kommer i närheten av dess excellens.

Sedan ska vi nog inhandla lite middag och ytterligare en flaska vin för kvällen.


Imorgon ska vi åka och hälsa på älsklingens släkt över dagen, en lagom dagsutflykt.

Av vintervild - 4 augusti 2010 09:46

Jag glömde att semester för älsklingen innebär jobb, han jobbade ju tom när vi var i Filippinerna, så internet finns.


Här i huset är allt som det brukar; brunnen är nästan tom, elen har inte gått än, kylskåpet håller nog en säsong till om vi har tur, och vädret är fint. Lite mulet igår, men imorse vaknade jag till strålande sol. Jag har öppnat dörrarna för att släppa in lite värme, huset står på grundvattnet och bli väldigt kallt.


Det finns inte mycket att göra här, vilket är det bästa av allt. Vi tar det lugnt, handlar lite mat och alkohol, lagar mat, dricker vin, tittar på medhavda serier eller filmer eftersom tv:n inte funkar och eldar i eldstaden. Inga marshmallows för mig iår, men jag letar efter veganmallows och hoppas att jag hittar några.

Det är underbart här, i det gamla skruttiga huset...


  Resterna av frukosten på balkongen i solskenet.

Av vintervild - 2 augusti 2010 12:53

Idag beger vi oss nedåt landet, vi hoppas på mindre regn när vi kommer dit bara. Till ett gammalt hus med lite el, förhoppningsvis vatten (men inte för att dricka), ingen TV och inget internet (om älsklingen inte lyckas fuska till lite med sin mobil). Om det inte regnar hela tiden är det underbart, annars så kommer vi hem tidigare.


Älsklingen jobbar in i det sista och jag väntar. Jag måste ju köra ensam hela vägen, älsklingen får fixa allt annat. Jag orkar inte just nu.


Återkommer när vi kommit hem, senast till helgen. Vi hoppas på fint väder så vi kan stanna länge...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se