VinterVild

Alla inlägg under augusti 2010

Av vintervild - 15 augusti 2010 16:23

Missen har kommit tillbaka! Han kom insvansandes runt elva och förstod inte alls vad all uppståndelse var om. Han visste ju vart han var hela tiden... Han luktade häst så jag tror jag vet vart han har varit, och troligtvis fångat en mus eller två för han var inte jättehungrig när han kom. Nu så har han utegångsförbud tills ikväll, nog med äventyr för ett tag tycker jag...


Springningen gick bra, kom runt milspåret på bara 14 sek över en timme. Det alla mördarbackar till trots, jag ser inte fram emot dem nästa gång... Om tre veckor är det den stora loppdagen, jag hoppas att det kommer att gå bra. Men det tror jag nog, om jag inte vrickar foten som söta syster lyckades med här om dagen   

Sen har jag städat idag med, plockat undan och dammsugit. Älsklingen får skura golv när han kommer hem sen, han är och jobbar nämligen. Vet inte när han kommer, dock, han hade en hel del att göra så det finns en risk att det blir rätt sent. Med två katter som luddar av sig och sprider kattsand omkring sig så var det en välbehövlig dammsugning, och livet känns lite lättare när det är rent runt omkring...

Snart ska jag vara huslig och baka muffins, vi har massor med rabarber så jag tänkte göra rabarbermuffins, kanske tillräckligt för att ta med till jobbet imorrn. Vi får se...


Jobbet ja... Jag har förträngt lite att jag ska till jobbet imorrn, men så fort tanken dyker upp blir jag alldeles matt i hela kroppen så jag skjuter bort den igen. Jag ska skjutsa söta syster till hamnen först, hon ska ut och åka båt med sitt jobb, så jag får bil dit. Jag vet inte vad jag ska göra imorrn, hur jag ska tänka eller om jag kommer in i mitt kontor nu efter den långa ledigheten. Jag lyckades ju inte göra så mycket veckan innan semestern, jag hoppas att det kommer att gå bättre nu.

Jag har läkarbesök i början av september, jag ska be om att jobba halvtid en månad eller två till, det jobbiga är att jag bara har sjukdagar fram till årsskiftet, sen får jag klara mig enbart på lön. Jag funderar på att prata med chefen om att gå ner lite i tid så jag kan få fredagar lediga, men jag vet inte hur mycket det kommer att inverka på min ekonomi. Och just nu så orkar jag inte tänka på det...


Det har varit en bra semester, och en bra sommar även om den inte är slut ännu. Sista helgen i augusti ska vi ut och dyka på vrak hela helgen, det kommer att bli ett bra avslut på en bra sommar, alla tigrar till trots. Vi ska bo på en ö, och har badtunna bokad till på lördagen, och jag har kollat så att det finns veganmat till för de måltider som ingår. Det kommer att bli en bra helg...

ANNONS
Av vintervild - 15 augusti 2010 09:16

Missen är försvunnen    Släppte ut honom som vanligt i förrgår kväll, hörde lite gruff med Svartkatt och sedan dess är han borta. Ett o ett halvt dygn nu, jag är jätteorolig. Igår kväll gick jag och älsklingen ut och ropade efter honom, men ingen respons. Var är du min söta misse? Mamma saknar dig...


Och så börjar jobbet imorrn, mer saker att ha panik för. Konstigt nog så känns det inte så illa som jag trodde att det skulle göra, men jag tror att det är för många otrevliga saker på en gång så min hjärna orkar inte med. Den gick på ännu mer semester helt enkelt.


Försöker se positivt på missens försvinnande, han är ju en utekatt o de klarar en hel del. Han har chip i nacken, men jag har inte hunnit skicka in ägarpapprena än så det är tomt om någon kollar. Ska skicka in dem idag, och hoppas på att han kommer hem snart...

ANNONS
Av vintervild - 13 augusti 2010 21:53

Provade min nya leksak idag, den fungerade över förväntan. Måste lära mig lite mer om hur den fungerar bara, så kommer den att vara perfekt sen. Jag uppskattar att kunna springa utomhus och inte behöva vara på gymmet, eftersom jag är smått besatt av att veta hur långt och hur länge jag har sprungit. Och med ett spår på 1,8 km och ett på 10 km så är det lite jobbigt när man vill springa fem. Speciellt som jag avskyr att springa samma varv om och om igen, nu kan jag springa lite som jag vill, typ.

Idag blev det uppvärmning, intervaller och nedvarvning. Imorrn blir det en klass och på söndag ska jag springa milen igen, och förhoppningsvis inte springa vilse den här gången.


Åt lunch med mamma, söta syster, mormor och alla vovvar idag. Det var trevligt, trots att jag fick ta med egen veganmat. Lilla mormor minns inte så mycket, men hon är för det mesta på gott humör ändå så det gör ingenting.

Ångesten har varit ok idag, kommer och går i vågor. Kunde inte sova middag med älsklingen, men jag hoppas att jag somnar i god tid idag eftersom jag ska träna på morgonen. Annars är inget planerat för morgondagen, stackars älskling har ju gjort illa tungan så det blir nog ingen fancy mat iaf.


Missen och katten är ute, katten i sele och missen med sitt hatade halsband. Älsklingen spelar spel och grannpojkarna sitter ute och dricker öl, snackar strunt och röker. Tror dessutom att missen just var i slagsmål med Svartkatt, men jag såg bara Svartkatt när jag tittade ut och ingen missen så vi får väll hoppas att han kommer hem i en del snart.

Jag ska nog stoppa mig i säng och läsa lite i min bok, jag börjar bli riktigt nyfiken på hur det kommer att gå. På måndag börjar jobbet, men jag ska träffa L för en fika efteråt så jag har något att se fram emot iaf.

Av vintervild - 12 augusti 2010 23:19

Dagen blev rätt ok trots tigern, den har hållit mig sällskap hela dagen tyvärr... Men jag lyckades handla, göra pannkakor till frukost, en smulpaj på kvarvarande röda vinbär (det blev mer smul än vinbär), städa badkaret och kaklet runt om, titta på Criminal Minds och ta en tupplur innan ridningen. Inte illa, men sysselsättning är ett bra sätt att bli av med tigern, det är så man utvecklar en OCD.


Upptäckte att den stackars dahlian som jag och älsklingen trodde var död faktiskt lever, konstigt nog:

  En rolig liten pryl


Den fick lite lite vatten under den stora torkan och gick av, men jag var lat och orkade inte klippa ner den. Tur var ju det, eftersom den blommar nu. Måste komma ihåg att vattna den bara...


Missen fick gå ut idag och försvann fort iväg. Katten fick åxo komma ut, men med sele. Hon hittade en ny favoritplats bredvid trallen, inne i björnbärs- och vinbärsbuskarna:


  Jag ser dig, men du ser inte mig!


Imorrn får jag prova min nya leksak åxo, ser jag fram emot. Springning håller alltid tigern borta en stund, och det tycker vi om. Ska äta lunch med mamma, mormor o kanske söta syster med. Mormor är dement, så hon kommer knappt minnas vem jag är, men hon är lika glad varje gång vi ses ändå.


Nu är det alldeles för sent och dags för mig att sova för länge sedan...

Av vintervild - 12 augusti 2010 10:01

Det är jag och min ångest idag, och kissarna. Man vet att det kommer att bli en jobbig dag när man vill stanna under täcket och slåss med tigrar hela dagen. Det hjälper dock inte, det vet jag av erfarenhet, så nu har jag äntligen masat mig ur sängen. Kom inte längre än soffan och datorn, dock...


Just nu så sitter jag mest och tycker synd om migsjälv, även om det inte heller hjälper. Älsklingen har gått till jobbet och jag får brottas själv med de otrevliga drömmar jag drömde i natt igen. Inte för att han kan hjälpa så mycket, men jag hade behövt en kram just nu...


Hur som helst... Acceptans, göra saker trots ångest var det. Idag har jag inte mycket planerat, tänkte göra lite pannkakor till frukost och i kväll börjar ridningen igen. Låter som en lagom plan. Får se om jag ens orkar gå o handla, dock...


Igår var det dags för nya naglar, det blev gula den här gången:


 

Gult är inte riktigt min färg, men det är kul att prova något nytt. Kommer säkert att vara hjärtligt trött på dem om en månad, dock :)


Kissarna fick prova kattmynta för första gången igår med, de blev först helt galna och sedan utslagna. Kattknark!


  Hmm.. Vad är det där? Ser intressant ut.


  Ge mig mer, jag behöver mer!!!


Min kattmynta!

Nej min!


Som tur är så har de inte förstått att krukan står i köket, det blir inte så kul om de gör det...

Av vintervild - 11 augusti 2010 08:23

Igår vann jag ett Beautiful Blogger award av Vägra vara tjock   


 


Tanken är att jag ska ge den till sju andra bloggare, men eftersom jag inte har någon koll alls på vilka som läser min blogg, så får de som läser den ta priset och lämna en kommentar om det. Kopiera då bilden, länka till mig och skicka vidare till sju andra bloggare.

Enligt reglerna ska man även berätta sju saker om sig själv, så här går vi:


1. Jag har aldrig gillat katter, fram till förra sommaren då jag helt plötsligt ville ha en. Och så kom katten in i vårt liv...


2. Jag drömmer om en gård på landet med två kor, en häst, två grisar, några hönor, ett får eller två, fem hundar och en handfull stallkatter.


3. Jag har inget tålamod när det gäller dåliga filmer, jag och älsklingen har sett många halva filmer eftersom jag tröttnat och gått och diskat mitt i. Dåliga böcker läser jag däremot.


4. Jag är expert på att lägga saker på det där "bra" stället. När jag bodde själv var min fjärrkontroll till TV:n ständigt på vift.


5. Jag är fåfäng och älskar att sminka mig och ha fina kläder. Det hindrar dock inte att jag går ut och ser ut som en slashas ibland.


6. Jag är avundsjuk på alla som har längre och tjockare hår än mig, och tycker att det är orättvist.


7. Jag älskar Paris. Har varit där en gång, men skulle gärna flytta dit om jag kunde.


Intressant? Kanske det. Jag hoppas att någon tycker det iaf.


Det gick inte så bra för älsklingen på kick off:en inatt, tydligen fick han superlågt blodsocker och bet sönder tungan. Han har gjort det en gång tidigare, i Filippinerna, så jag tycker synd om honom. Ingen fast mat på några dagar... Tur att det var någon där som kunde peta i honom druvsocker iaf...


Inatt har ångesten varit riktigt hög, jag har drömt massor med otrevliga drömmar som jag vaknat upp ifrån med ett ryck. Vaknade runt sex, och kunde knappt somna om efter det pga ångesten. Det är så jobbigt, blir svårt att andas och gör fysiskt ont i kroppen. Nu har det gått ner lite grann, men ångesten är fortfarande hög. Så här jobbigt har det inte varit på länge, eller så har jag redan lyckats glömma hur det kändes...

Av vintervild - 10 augusti 2010 21:01

Nu är missen kastrerad och chippad, allt gick bra. Iaf tills vi nästan var hemma och han kissade ner kattburen och sigsjälv. Inte fick jag torka av honom heller, bada var inte tala om... Jag ska försöka ge honom ett bad imorgon när han har lugnat ner sig lite mer.

Bäddmadrassen ligger på tork på uteplatsen, jag får sniffa igenom den när den har torkat och hoppas att allt kiss är borta.


Vi är ensamma hemma ikväll, jag och kissarna och kotten. Det är ganska skönt som omväxling, men jag kommer att sakna älsklingen inatt. Ska snart koka mig en kopp te och sätta på "Criminal Minds". Jag har precis ätit en god middag, men det blev nog lite mycket sesamolja för den smaken sitter fortfarande kvar i munnen...

Imorrn ska jag få nya naglar, det är verkligen på tiden. Vet inte vilken färg, hon som gör dem får bestämma som vanligt.  


Ångesten är helt ok idag, så länge jag inte tänker på att jag måste börja jobba på måndag. Då kommer tigern och elefanterna i full karriär, så jag gör allt för att inte tänka på det just nu. Jag antar att jag måste snart, det är ju onsdag imorrn och tiden går fort, men just nu orkar jag inte...


Dags för te och serie!

Av vintervild - 10 augusti 2010 11:35

Imorse åkte jag och lämnade in missen för knipsning, det var inte populärt. Åka i bur var det värsta som fanns och han klagade högljytt hela tiden. Men snart så är han kastrerad och ID-märkt.


Älsklingen åkte iväg på sin kick off tidigt imorse med, så jag har huset för mig själv tills imorgon eftermiddag. Idag ska jag träna på kvällen och imorgon ska jag fixa naglar o sedan träna igen. Jag måste ta hand om bäddmadrassen med, och städa lite kanske. Kylskåpet och frysen måste plockas ur med, men jag får se vad jag orkar. Jag har precis kommit ur sängen efter lite extra sömn, det var underbart...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se