VinterVild

Alla inlägg under juni 2010

Av vintervild - 12 juni 2010 10:10

Vaknade till halv storm imorse, växthuset har ramlat o jag hyser litet hopp för chiliplantorna. Älsklingen kommer att bli ledsen om de dog i fallet. Såg Gråkatt med, men han var en liten fegis idag. Jordpåsen rörde på sig i vinden och då sprang han iväg fort, fort. Fegkisse...

Älsklingen och jag har planerat mys i de nya utemöblerna med rosa bubbel och alldeles för många stearinljus, men vädret sätter käppar i hjulen hela tiden. Jag får hoppas på att det klarnar framåt kvällen, annars så får vi vänta till nästa helg o det är långt till dess.


Ingen Box idag, jag var alldeles för trött efter gårdagens träning så jag bestämde mig för en vilodag. Ska försöka komma iväg imorrn istället, då har jag återfått lite krafter. Jag har varit extra trött de senaste dagarna, vet inte riktigt vad det beror på.


Har gjort min ångestläxa idag, det var inte kul alls. Jobbigt, jobbigt, och det går inte alls att hysa vänlighet och medkänsla till ångesten och obehaget. Jag vill inte ha det, det är jobbigt och gör ont och jag vill inte ha någon medkänsla mot det! Men jag försöker, för jag verkar inte kunna bli av med det. Tigern och elefanterna kommer att finnas hos mig för evigt, men det är svårt att acceptera. De flesta är tigerfria, varför måste jag vara ett vandrande zoo? Det känns som att det kommer att bli en jobbig dag, tur att jag inte har något planerat som kan förstöras av de här känslorna. Om de ändå kunde blåsa bort i vinden precis som löven gör...

ANNONS
Av vintervild - 11 juni 2010 19:03

Hemma från träningen, bara jag och djuren hemma, älsklingen jobbar o jag vet inte hur länge. Förhoppningsvis inte jättesent, men man vet aldrig. Det verkar vara mycket på hans jobb nu...


Träningen gick bra, är helt slut som sig bör. Det nya Bodypumppasset är verkligen hårt, men ger väldigt mycket. Sen så jobbar jag på att springa med, ska klara en mil snart hade jag tänkt. Idag blev det intervaller som ett steg på vägen.


Såg Svartkatt när jag kom hem, han hade precis mumsat i sig lite mat. Han är en han med, såg nämligen att han doftmarkerade växthuset. Vet inte om jag ska säga det till älsklingen eller inte, kanske bäst att låta bli...


Har stoppat i mig lite mat och ska hoppa in i duschen. Ångesten har varit på en lagom nivå hela dagen och jag hoppas att den håller sig där. Jag borde äta lite mer med, har bara fått i mig 900 kcal idag o det är lite lite även för mig. Popcorn räknas som mat, eller hur?

ANNONS
Av vintervild - 11 juni 2010 14:06

Tårtorna blev goda och uppskattade på jobbet, och jag fick blommor, kort och ett litet bidrag till det nya livet som 30-någonting. Alltid uppskattat. Fick massage med, så jag hann med mycket förutom att jobba. Sedan hem till mamma o pappa o få mer tårta och lite presenter. Syster och jag ska gå på spa o jag fick champagne och bidrag till nya skor av mor och far. Brodern har jag inte fått något av än, men det är ingen stor sak. Ska höra av mig till honom senare om den saken.

Av älsklingen fick jag nya hörlurar, eftersom mina gått i två delar. Vi tänkte även ha lite mys ikväll, men det ser ut att regna hela dagen så vi får nog skjuta upp det. Hade tänkt vara ute o inviga de nya utemöblerna som kom igår.

Jag fick även ett blommogram från en vän, en orkidé och choklad. Blev jätteglad, nu ska jag försöka hålla blomman vid liv för en gångs skull. Det brukar inte vara så enkelt eftersom jag alltid glömmer bort att vattna...


Idag är en slö dag. När jag vaknade på morgonen så hörde jag att det regnade och bestämde mig för att somna om istället. Kom upp kvart i tolv, tror inte jag har sovit så länge på flera år. Det var skönt, särskilt efter att älsklingen gått upp och jag kunde rulla över till hans sida. Det är verkligen det bästa.


Dagen idag känns helt ok än så länge, ska iväg och träna i eftermiddag så jag har något att se fram emot. Måste handla lite med, och tvätten tvättar inte sig själv så den kanske jag skulle ta itu med. Älsklingen gick just till jobbet efter att ha jobbat hemifrån hela dagen, o han blir nog sen ikväll. Vi får se vad jag orkar hitta på... Nu ska jag försöka orka sätta på mig lite kläder iaf.

Av vintervild - 10 juni 2010 13:32

Det gick bra att baka igår, det blev förhoppningsvis goda kakor (ska proväta dem snart) och ångesten höll sig borta under hela bakningen. Den slog till efteråt istället, en halvtimme innan jag skulle hämta bil för att åka till dykningen. Pang sa det bara, sen var det ett mindre helvete. Jag undrade hur jag skulle klara det här, men jag pallrade mig iväg o hämtade bil, packade bil, fräste åt älsklingen i telefon, åkte till dykbutik för att hämta flaskor o åkte till dykställe. Ångesten blev inte lättare, men inte värre heller som tur är, då hade vi nog hamnat i diket. Eftersom älsklingen inte har körkort så kunde inte han köra heller, så jag fick vackert offra mig. Jag överlevde. När vi väl kommit i vattnet så sköljdes ångesten bort, tiger och elefanter kan tydligen inte dyka.

Jag klarade det, en stor seger. Jag ville bara stanna i soffan, ställa in allt och gråta, men jag tog mig ut och gjorde det som betydde något för mig. Det var inte enkelt, men det var värt det. Dyket var underbart, inte så mycket att se förutom en gammal motorbåt, en sönderrostad motorcykel, massor med simpor och en förvirrad abborre. Men det var lugnt o skönt o oerhört fridfullt. Sikten var bra med, 5-6 meter ungefär.

När vi komer var det bara att hänga saker o sen sova. Det är jobbigt att dyka.


Idag är min födelsedag, jag fyller 30. Inget upphetsande har hänt än så länge, har fått Grattispussar från älsklingen och några hälsningar via Facebook o SMS. Jag förväntar mig inget heller, jag har inte önskat mig något särskilt och jag tycker inte att det är en så stor sak att fylla 30. Jag har med mig tårta till jobbet och kommer att få en blomma som är brukligt, det är lagom. Är inte så förtjust att stå i centrum, tigern brukar vakna då.


Ska försöka jobba lite innan det är dags för fika, ska hem till mamma o pappa o äta tårta efteråt med, så det blir mycket tårta idag. Tur att jag ska träna imorrn.

Av vintervild - 9 juni 2010 11:43

Snart ska jag bege mig hemåt igen, har varit på jobbet sedan nio och fått några saker gjorda iaf. Inte så otroligt mycket, men lite. Det går långsamt det här, men jag försöker så gott det går.

När jag kommer hem ska jag baka till imorgon, packa sista dyksakerna o hämta älsklingens pappas bil så att vi kan komma ut och dyka ikväll. Det var några veckor sedan sist så jag har lite dykabstinens. Nytt ställe för oss med, vi har lyckats missa alla dyk där hittills.


Ska bli intressant att baka, det brukar vara älsklingen som sköter det, men han hinner inte idag. Hans cheesecake och kladdkaka är jättegoda, jag har samma recpet så jag hoppas att mina blir goda med. Och att älsklingen har telefonen tillgänglig så jag kan ringa o fråga dumma frågor stup i kvarten.


Jag är trött idag med, skulle vilja ta en tupplur hemma, men det kommer inte gå. Har ingen tid och tigern kommer inte att tillåta mig det heller. Jag har väldigt svårt att sova på dagarna även om jag är trött, när jag lyckas så är det ett tecken på att ångesten är låg. Inte idag, jag har den gamla vanliga vardagsångesten som säkert kommer att bli värre när jag måste prestera godsaker till imorgon. Mitt eget val visserligen, men det gör inte saken bättre.


Träffade på Svartkatt igår, han kom ut från vår uteplats när jag var påväg hem. Det fanns tyvärr ingen mat åt honom, den hade jag precis köpt o jag tänkte jag kunde muta honom lite. Det gick inte alls, han bara stirrade o när jag kastade fram lite mat blev han rädd o sprang iväg. En annan gång kanske, han är väldigt skygg.

Jag har inte sett Magerkatt mer, men maten jag lägger i hennes gömställe försvinner så jag hoppas att det är rätt kisse som äter den. Igår fick hon tonfiskkattmat som katten ratat, den var iaf slut när jag gick förbi imorse.

Av vintervild - 8 juni 2010 14:51

Dagarna går framåt, en i taget. Det var väldigt svårt att komma upp i morse, inte förrens jag insåg att katten var på fel sida av den stängda sovrumsdörren masade jag mig upp. Inte det minsta pigg. Älsklingen var fortfarande hemma o pratade i telefon, så vi gick ner o handlade mat sen. O ingredienser, för jag ska baka o ha med mig till jobbet på torsdag när jag fyller år. Det är ok att ta med köpt tårta, det gör de flesta, men jag tyckte att nu när jag har lite tid kan jag ju baka. Något jag gör väldigt sällan så vi får se hur det går.


Gårdagens grupp gick bra, fick lite mer läxor att ta itu med och hade intressanta diskusioner. Gruppen har blivit mindre med tiden, vilket är ganska förståeligt då många har problem med folk. Men personligen så tycker jag att gruppen ger mer och mer för varje gång så jag är glad att jag fortsatt gå i den. Jag kan inte säga att ångesten har blivit mindre, men den har faktiskt blivit en aning mer lätthanterlig.


Träna gick bra det med, sprang 5 km på 32 min, sen ville min mage inte vara med längre så jag fick ta en paus. Sen sprang o gick jag ca 30 min till innan jag gjorde fem armhävningar på tå! Yay! O lite planka innan yogan. Imorrn blir det träning igen om vi inte får tag i bil så vi kan åka med och dyka.

Av vintervild - 7 juni 2010 09:58

Blev för lite sömn inatt. Kunde inte somna, och så var det folk utanför fönstret som pratade alldeles för högt. Sen ville katten ha vatten när jag var uppe o kissade runt fem, hon är alldeles för bortskämd. Men jag känner mig ganska pigg ändå, under omständigheterna.


Än så länge har dagen flutit på bra, jag lade ut mat till den nya kissen jag har hittat, Magerkatt för hon är så otroligt smal. Och skygg, fräste massor åt mig när jag hittade hennes gömställe i ett övergivet garage. Slängde in lite hårdmat åt henne påväg till bussen, jag hoppas hon har varit där o ätit när jag kommer hem. Mitt nya kall: rädda utekatterna i området.

Jag har fått saker gjorda på jobbet och pratat lite med folk om saker o ting. Jag fyller år på torsdag, och eftersom det är jämt så kommer jag nog få en blomma och ett kort. Ska ta med tårta med, egenbakad för en gångs skull. Med älsklingens hjälp förståss...


Men jag känner att tigern är påväg, den välkända knutnäven i magen är en bra indikation. Elefanterna börjar bli aktiva och jag börjar oroa mig för att de ska komma och det gör inte saken bättre. Ångest över ångest ger mer ångest. Rundgång.

Av vintervild - 6 juni 2010 21:38

Idag har varit en riktigt bra dag, även om vi inte har gjort mycket. Har tittat på flera avsnitt av "The Big Bang Theory" och älsklingen har klippt gräset. Jag har letat underliga ogräs i sagda gräsmatta och katten har hittat nya sätt att rymma från trädgården. Inte så graciösa sätt, men hon kom över staketet. Till slut. Och det var meningen att hon skulle slå en kullerbytta på vägen ner, lovar.

Vi gick en eftermiddagspromenad i det trevliga vädret med, tittade på naturen och det väldigt gamla gravfältet som finns i närheten. Sedan lagade älsklingen god Gaspacho med krutonger och jag diskade lite.

En bra dag helt enkelt. Ingen tiger och väldigt lite elefanter. Det vanliga illamåendet blir jag nog aldrig av med, men i allmänhet var det en väldigt bra dag.


Imorgon är det måndag igen, med jobb, grupp och träning. Jag har gjort min läxa några gånger under veckan, inte så ofta som jag borde men jag har försökt. Det är ganska svårt att motivera sig till jobbiga saker, men det är bra i längden. Hoppas jag.

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se