VinterVild

Alla inlägg under maj 2010

Av vintervild - 26 maj 2010 16:08

Nu har jag äntligen fått komma hem och sätta mig en stund. Psykologen avklarad, vovvar promenerade, disk diskad (det mesta iaf), mat inhandlad och intagen. Katten är ute i solen i rymningssäker sele och jag får en stund för mig själv innan jag ska iväg och träna.


Det blev sista besöket hos psykologen idag. Jag tycker att ångestgruppen ger väldigt mycket, och min psykolog ska sluta med längre patientkontakter i sommar så jag skulle ha fått sluta se honom hur som helst. Nu kan jag känna efter de närmsta veckorna och se om jag känner att jag behöver mer kontakt, då kan jag be om det. Troligtvis blir det en terapeut eller kurator då, men vi får se hur jag känner. Jag är ingen pratsam männniska och jag har svårt att prata med en främling om mina problem, men om jag känner att det behövs så är jag redo att prova. När jag började hos psykologen så hade jag inget val, jag mådde så dåligt att inte prata inte var ett val.


Dagen är ok, men nu när jag sitter ner och låter alla tankar och känslor komma för första gången så kom även elefanterna och tigern fram. Jag behöver bara lugna ner mig och landa för dagen och förhoppningsvis så lugnar de ner sig. Annars så har jag träningen att se fram emot, halsen har som tur är lugnat ner sig.

ANNONS
Av vintervild - 26 maj 2010 09:43

Idag är en jobbig dag, vilket märks extra väl eftersom igår var en väldigt trevlig dag. Jag har sovit alldeles för lite och drömt extra många mardrömmar inatt. Jag drömmer mardrömmar varje natt och har gjort det i månader nu, men vänjer mig aldrig. Runt fyra började jag vakna hela tiden, och katten ville inte sova bredvid min kudde så jag kunde inte få tröst där. Ville inte alls gå upp är det var dags, sängen kändes så trygg och resten av världen väldigt ond.

Jag har även en klump i halsen som gör ont, jag hoppas att jag inte håller på att bli sjuk eller något annat otrevligt. Lättretlig är jag med...


Jag får försöka fokusera på de trevliga sakerna idag, vilket är lättare sagt än gjort. Efter lunch ska jag till min psykolog och sedan ska jag ta ut föräldrarnas vovvar. Kitty har fått komma hem nu, med medicin så ska hon tydligen bli helt bra igen.

Sen behöver det diskas, jag har varken hunnit eller orkar göra det de senaste dagarna. Det är otroligt vad disk det kan bli efter bara två personer, jag tror att den förökar sig i diskhon. Det är min uppgift att diska eftersom älskligen lagar mat, diska är roligare än matlagning men det blir inte lättare för det.


Sen är det träning igen om inte halsen sätter stopp för det. Behöver lite träning idag känner jag, det är en sådan dag idag. Igår var träningsfri eftersom jag har sånglektion, träning det med visserligen, men inte riktigt samma sak.


Elefanterna är ganska stilla idag, det är tigern som ryter åt mig hela tiden. Jag hoppas att det lugnar ner sig snart, jag börjar bli trött att lyssna på den.

ANNONS
Av vintervild - 25 maj 2010 11:27

Åter på jobbet, eftermiddagspasset idag. Men först ska jag vara lite social och äta lunch med några kollegor. Jag är en lunchlådemänniska, av snålhet och för att jag är vegetarian och det vegetariska utbudet på lunchrestaurangerna är inte alltid det bästa. Bättre att ta något hemifrån som jag vet är gott, älsklingen lagar alltid så god mat till mig.


Träningen gick bra igår, men efter 40 min löpning fick min mage nog så jag fick lov att gå de sista minutrarna. Jag brukar ställa in ett program på 45 min så att jag får olika lutning och utmaning varje gång, annars så skulle det vara olidligt tråkigt att springa. Jag glömde kolla hur lång tid det tog att springa fem km, men när jag var klar hade jag kommit 6,7 km så håller jag god fart så borde jag lyckas komma runt på 35 min ungefär. Vi får se, en vecka kvar o jag borde inte köra så mycket mer löpning innan dess. Men träning blir det iaf, annars så skulle jag krevera.


Idag är löning med, eller lön och sjukersättning för mig då. Eftersom jag tjänade ganska mycket mer än maxbeloppet så får jag ut en hel del mindre än när jag jobbade heltid, mer nu än när jag var fullt sjukskriven vilket är en liten morot såklart. Går jag upp till 50% får jag ut ännu mer, men pengar är inte allt. Speciellt inte om jag får betala med min hälsa. Som tur är så jobbar älsklingen heltid med, och vi är inga storspenderare så ekonomin är inget jätteproblem, även om man alltid vill ha mer.


Än så länge så känns dagen bra, jag har inte hunnit göra så mycket mer än att vakna, göra mig ordning och ta mig till jobbet. Vi får ser hur det går när jag verkligen sätter mig ned och försöker få saker gjorda, då kan det gå lite hur som helst. Min handledare är här idag iaf, alltid en bra sak.

Av vintervild - 24 maj 2010 17:06

Det gick inte så bra att jobba, jag öppnade filen som jag ritat i senast och allt var annorlunda. Inte bra, jag har väldigt svårt att klara snabba förändringar just nu. Tyvärr så är ju min branch full av såna.. Dessutom var min handledare hemma o vabbade så jag kunde inte bli uppdaterad på ändringarna heller, så det var bara att försöka göra det bästa av situationen. Vilket var att ignorera det gamla och fortsätta så gott det gick med det nya som behövde göras. Det gick inte så bra, men jag försökte iaf.


Sedan ångestgrupp, jobbigt jobbigt, men lättare än tidigare gånger. Det är många i gruppen, men det har jag inget problem med som tur är. Jag har inte heller problem med att folk kan tillkomma eller försvinna, och de gör det lite till och från så det är en stor fördel. Vi är en blandad grupp, från gymnasister till pensionärer, tjejer och killar. Vi lär oss olika verktyg för att kunna leva med ångesten och inte bara försöka fly från den, trots att det är enklare att fly än att leva med den. Tigern och elefanterna kommer att finnas där jämt, men det är så svårt att acceptera det. Än så länge har vi bara haft tre träffar av tio så förhoppningsvis blir det lättare.


Bara att tänka på det gör allt mycket jobbigare, jag är glad att jag ska iväg o träna snart så jag får slippa ångesten ett tag. Jag vet, det är ett sätt att mata tigern, men det finns många värre sätt än att träna.

Av vintervild - 24 maj 2010 06:09

Älsklingen har diabetes, typ 1 med sprutor och hela köret. Han missköter den inte, men är ingen mönsterelev heller. För några år sedan var det värre, det gick inte att få upp honom på morgnarna, men nu är det mycket bättre. Men idag var det inte så bra. Vaknade av att han låg och ryckte, trodde det var dröm så jag petade. Inget hände. Petade lite till, forfarande ingen reaktion. Puttade riktigt ordentligt, ingenting. Började ana oråd o tände lampan. En blick sade mig att det var blodsockret som spökade så det var bara att traska iväg o hämta dextrosol och blodsockermätare. Petade i honom dextrosolen i småbitar eftersom förra gången fick han ett ordentligt krampanfall mitt i tuggandet och höll på att bita av sig tungan. Inte den här gången som tur var, men bäst att vara på den säkra sidan.

Blodsockret var så lågt att det inte gav utslag på mätare, visade bara Lo på displayen så det fick bli lite juice åxo. Sen var han kontaktbar, men kommer nog inte minnas något när han vaknar igen.


Tur att han har mig.


Så nu är jag vaken, men ska till jobbet på förmiddagen idag så det är bara bra. 3-4 timmar tänkte jag försöka med idag, vi får se hur bra det går. Bara för att jag är där betyder inte att jag får saker gjorda, men jag ska göra mitt bästa.

I eftermiddag har jag min ångestgrupp, och det kommer att bli jobbigt. Förhoppningsvis bra i längden, men det är nog de två värsta timmarna på hela veckan. Men jag är så stolt över att jag orkar gå dit och sitta kvar hela tiden.

I kväll blir det träning med, löpning på band 30-45 min och yoga efter det. Mamma anmälde mig till Vårruset nästa vecka så jag måste se till att orka 5 km på en hyfsad tid. Vi får se hur det går med det.


Ska ta min medicin nu, göra lunchlåda och fundera över kläder och smink för dagen. Känner för något extra fint idag efter den abrupta väckningen.

Av vintervild - 23 maj 2010 15:18

Hur kom jag hit, med elefanter o tigrar o sjukskrivning? Det finns såklart inget enkelt svar, ingen enda sak som går att skylla på.


Mitt jobb är stressigt, med snäva tidsramar och ofta ska sakerna helst vara gjorda igår. Telefonen ringer, mailen kommer in, och vissa veckor går man hem på fredagen utan att ha hunnit gjort något av de saker man tänkt göra under veckan. Det är även stora krav på att allt är korrekt, i min bransch kan misstag få fatala konsekvenser. Men jag har alltid tyckt om mitt jobb och stressen har inte varit något jätteproblem, jag har kunnat slappna av på helgerna och njuta av att klara saker som jag inte klarat innan.


Vändningen kom i höstas. Först hade jag jobbat i över ett år med ett struligt projekt som aldrig ville ta slut och med ändlösa ändringar och förseningar. Efter semestern så skulle jag fasa ut det projektet, det skulle vara klart men det var det såklart inte, och börja med ett nytt projekt med ännu mer strul, ändringar och tidsplaner som aldrig haft en chans att hålla. Min handledare på båda projekten är dessutom över pensionsåldern och borde ha lämnat sin plats på företaget för åldern börjar ta ut sin rätt. Det är svårt att jobba under någon som en dag säger en sak och en vecka senare förnekar detta eftersom han har glömt det. Bara för att nämna några saker.


Så jag började jobba mer och stressa mer. Tidiga morgnar o sena eftermiddagar. Jag har aldrig haft problem att somna på kvällen, men jag började vakna på nätterna och fundera över problem. Jag blev övertygad om att jag hade gjort fel och allt skulle gå sönder och alla skulle dö och var tvungen att räkna och räkna om saker, kolla upp sådant som redan var byggt och klar för länge sedan. Paniken som kom när jag var säker på att det var fel var hemsk, känslan av lättnad när jag än en gång räknat om var underbar. Tyvärr så vill tigern bara ha mer o mer när man väl börjat mata den så tillslut så gjorde jag knappt annat än räknade och kollade gamla saker när jag borde ägnat mig åt nya saker, och trots att jag räknade och kollade o dubbelkollade så blev tigern bara hungrigare och hungrigare och ångesten värre och värre. Jag sov mindre o mindre, åt mindre o mindre, orkade inte ägna mig åt mina fritidsintressen och fick otroligt dåligt samvete om jag inte var på jobbet.


Vändningen kom en tisdag några veckor innan jul. Jag gick hem med tusen hoppande elefanter i magen och en utsvulten sabeltandad tiger runt fötterna och bröt ihop i älsklingens armar.

Av vintervild - 23 maj 2010 08:46

Katten kom tillbaka efter ungefär 15 minuter, de längsta i mitt liv. Hon hade hunnit bli kattnappad, överkörd och sönderklöst av andra katter flera gånger om i mitt huvud under den tiden. Själv förstod hon ingenting om uppståndelsen, hon visste ju vart hon var hela tiden, o kom ju tillbaka. Nu är det utegångsförbud tills vi hittar en rymningssäker sele.


Både elefanter och tiger kom såklart med full kraft medan katten var borta, och de försvann inte för att hon kom tillbaka. Jag får inte den där euforin när saker löser sig som man ska få, ingen lättnad utan elefanter o tiger stannar kvar. Var tvungen att ta en ångestdämpande innan jag lade mig för att kunna sova. När jag vaknade för en stund sen så satt en av elefanterna på mitt bröst så det kommer att bli en jobbig dag.


Idag regnar det, passar min sinnesstämning så jag har inget emot det. Trädgården behöver lite vatten med, blommorna blir lika glada som jag. Inga planer för dagen, tror inte att jag orkar så mycket mer än att ligga i soffan och dricka te idag. En bra dag, förutom slutet då, följs nästan alltid av en väldigt jobbig.


Inga nyheter om Kitty, men jag tror att inga nyheter är bra nyheter. Mamma skulle ha ringt om hon dött eller blivit sämre. Jag hoppas hon får komma hem snart, trots att hon är en fjantvovve så tycker vi alla om henne.

Av vintervild - 22 maj 2010 22:59

Jag skulle precis skriva att det har varit en ganska bra dag, med god mat, bra serier, lång kvällspromenad och en igelkott i trädgården som pricken över i:et. Så skulle jag titta till katten som var ute i trädgården i sele o så var det bara sele o ingen katt kvar! Panik! Vi har gått runt o letat o ropat, men ingen katt. Paniken börjar sätta in och det kommer inte att bli någon sömn innan kissen är hemma igen, när det än blir...

Presentation


En blogg om poledance, dans, contortion och livet däremellan.

Följ bloggen

Följ VinterVild med Blogkeen
Följ VinterVild med Bloglovin'

Bloggportalen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Söta bloggar

RSS

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se